Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A dimenzió váltás következményei és végeredménye

2019.05.19

Egy embert, az tesz emberré, hogy érez, gondolkodik és alkalmazkodik, amelyek összességéből adódóan kialakul a tisztelet, a szeretet. A legnagyobb emberi érzés, amit a Teremtő adott. Hogy mi emeli ki a többi gerinces közül? Hát az, hogy emberi szabályok között tud létezni, hogy nem tesz olyant, amivel a másik életére, halálára tör, ezért kellett anno évezredekkel ezelőtt szabályozni az élethez, az együttéléshez a szabályokat, törvényeket. Az élet védelmére és érdekében, illetve a halálában megillető jogokat. Egy embert, egy gyermek is tud: szereti, vagy nem szeretni, de tiszteletben tartja a valóját akkor is, hiszen olyan anyagból van, mint a másik, csupán az érzései, gondolatai, érdekei teszik ellenséggé, esetleg unszimpatikussá, attól még ember. Nem használhatjuk ki érzéseit, gyengeségeit, öregedését, gyermekkori jóhiszeműségét és nem élhetünk vissza. Méltósággal tartozunk egymás személyiségét illetően még halálában is, emlékét megőrizni, amit tudunk belőle.

A vívásnak, a háborúnak, a játszmáknak is szabályai vannak, túlmenően a vadállatokban is megvan a saját szabályai, nem feltétlen törnek egymás életére.

Aki ezeknek az elveknek nem felel meg, az, az én szememben nem ember, mert hiányzik a „gerince”, az egy „gaz-ember”, egy érzés nélküli lény az emberek között.

 Egy állat is tud szeretni, még tisztelni is, sőt felneveli a másik kicsinyét is, mert tisztában van az érzéssel, ami a szereteten, az összetartáson alapul, s azzal is, hogy mit okoz egy szeretett lény halálának hiánya, a léleknek megadott tisztelete, emlékezete, amivel őrzik az ő egyediségének titkát.

Pláne egy volt családi kötelékről beszélünk, akivel örökre összeköt egy gyermeki élet, egy barátság, egy szál, ami élete végéig összekötött. Egy másik lény nem veheti el, nem gyalázhatja meg azzal, hogy az emlékezés koszorúját eldobja, és még fel van háborodva, hogy az ő engedélye nélkül kimegy volt Szerettéhez, ismerőséhez, azaz egy valódi Ember, aki a végtisztességet, a szeretetét fejezi ki vele….

Ilyen lélektelen cselekedettel mutat példát saját gyermeknek, aki azt képzelheti ilyen valójában a világ. Tényleg ilyen egy „emberi” világ manapság? Mit várunk el a gyermektől, mit fog az csinálni a mi sírunknál, vajon egyáltalán eltemet-e???

Milyen lények vannak élnek közöttünk? Emberlánya szülte és gerinctelenné vált, egy torz szülötté, és egy vadállatnál is vakmerőbb világot hoz létre, ami ellehetetlenít majd mindent az országunkban, Dunántúlon egy nagyközségben, a világunkban? Nem ismer se Istent, se embert és nem is tisztel. Nem tisztel se anyát, se apát, gyermeket, se testvért, se szerelmet, se szeretetet, mert anyagi érdekei vezetik, s mindazt, ami irányítja.

Az emberi társadalomnak ezt ki kell löknie magából, mert nem az Emberek közé való, nem közénk való.

Ellenségeskedés esetén is egy családban főbb találkozási pontok: születés, esküvő, temetés….

Az ember akkor félre teszi sérelmeit, ha vannak is és lerója Tiszteletét. Ébredj Ember és ébredj kis hazám, ilyen emberekre és álcsaládokra nincs szükséged a fennmaradáshoz.

Jézus: „A nevemért, az igazságért, a szeretetért mindenki gyűlölni fog benneteket. De aki kitart, az üdvözöl.”

 

A mappában található képek előnézete az élet virága