Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


http://www.videoplayer.hu/videos/play/383276 Az általános iskolát kis alig 1200 főt számláló alföldi falumban jártam Borotán.

Úgy szeretek oda vissza-visszatérni, ahogy Petőfi Sándor mondta egykor:

"Mit nekem te zordon Kárpátoknak
Fenyvesekkel vadregényes tája!
Tán csodállak, ámde nem szeretlek,
S képzetem hegyvölgyedet nem járja.

Lenn az alföld tengersík vidékin
Ott vagyok honn, ott az én világom;
Börtönébõl szabadúlt sas lelkem,
Ha a rónák végtelenjét látom."

Szeretem az emberek ötletes, minden megoldani akaró gondolatát, a józan paraszti ésszel való gondolkozását. Az egyszerűséget, a nyugalmat, "a jégen is megélek", akkor is megmutatom fegyelmet, a sokszínűséget, a talpraesettséget, az ismerősként való ismeretlen köszöntését.

Mindezek szépségét, épségét meg kellene őrizni, és tenni értük, kiutat keresni, hogy az alföldi kis falvak ne legyenek magukra hagyva. Nekik pedig meg kellene végre érteniük, hogy ismét csapatokba vergődve, újra összefogással lehet előre tervezni, és megélni, fogjatok, fogjunk össze. Ötlet van bőven, nem csak pénz a fontos, elsősorban az összefogás, hiszem, hogy egyszer eljutnak erre a gondolkodáshoz és akkor megtalálják a jövendőbe vezető utat. Akkor nem halnak ki, és lesz megélhetésük is.

Óramutatók A kismutató, mint én, Nyomodba úgysem ér, Álljunk meg hát, Mindketten éjfélnél! Elmúlt egy év, és itt vagyok megint mögötted, Élet óránk gyorsan ketyeg. Két mutató fut az óra lapján, Míg együtt vagyunk csak egy perc. Adj hát egy órát, Bár nekünk száz járt! Miért várjunk hát éveken át? A kismutató, mint én, Nyomodba úgysem ér, Álljunk meg hát, Mindketten éjfélnél! Rejtőzzünk el most hát, Míg a világ nem lát! S ha elköszönünk, Mindenkit új év vár. Hány éve már együtt futunk egy lapon, Életünk közös tengelyén. Álljunk pár órát, Bár nekünk száz járt! Miért várjunk hát éveken át? A kismutató, mint én, Nyomodba úgysem ér, Álljunk meg hát, Mindketten éjfélnél! Rejtőzzünk el most hát, Míg a világ nem lát! S ha elköszönünk, Mindenkit új év vár. Hány év múlt el egy percért, Hogy mellettem állj egy éjszakán? A kismutató, mint én, Nyomodba úgysem ér, Álljunk meg hát, Mindketten éjfélnél! Rejtőzzünk el most hát, Míg a világ nem lát! S ha elköszönünk, Mindenkit új év vár. A kismutató, mint én, Nyomodba úgysem ér, Álljunk meg hát, Mindketten éjfélnél! Örüljünk együtt hát, S velünk egy szép ország! Most elköszönünk, S mindenkit jobb év vár Demjén Ferenc Óramutatók http://www.videoplayer.hu/videos/play/441864

 

531250_209555879169998_2074798565_n.jpg


 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

hozzászólás

(Balázs Tünde, 2011.02.02 17:03)

Kedves Ritám! Gratulálok a honlapodhoz.Tetszik,sok mindennel egyetértek.Örülök,hogy véletlen rátaláltam és egy picit rád láthattam.Nagyon rég nem találkoztunk,talán nem is emlékszel rám.Szeretettel üdvözöllek!